Focus

26
/ Feb
Friday
2016

Focus

Support
Legendariche progrockband
Soort
Progrock
Tijd
20:00
Prijs
Vvk: € 12,50 | Kassa: € 15,-

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits Hocus Pocus, House Of The King en Sylvia hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als Moving Waves, Focus 3 en Hamburger Concerto staan te boek als monumentaal. Niemand minder dan Iron Maiden coverde het nummer Hocus Pocus. Daarnaast is Focus steevast terug te vinden in de jaarlijkse top 2000.

Sinds het begin van de nieuwe eeuw is Focus terug van lang weggeweest. Er wordt wederom tot ver over de Nederlandse landsgrenzen opgetreden. Dat Nike de originele versie van de wereldhit Hocus Pocus gebruikte in een commercial ten tijde van het WK voetbal in 2010 heeft hier in niet geringe mate aan bijgedragen. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de vorig jaar verschenen remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm RoboCop.

Het laatste wapenfeit met nieuw materiaal van de band is getiteld Focus X. Het album, voorzien van een ontwerp van kunstenaar Roger Dean (o.a. bekend van zijn werk voor Yes), is in een topbezetting tot stand gekomen. ‘Our music is evolution, not revolution’, zei oerlid Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is weer in volle gang.

http://www.focustheband.com

Bezetting Focus:
Thijs van Leer – Hammond-organ, flute and vocals
Pierre van der Linden – drums
Bobby Jacobs – bass
Menno Gootjes- guitar